Secretary Journals
Boekenreeks over het wel en wee van de jonge secretaresse Jo-Anna
 
 
 

BIOGRAFIE VAN DE SCHRIJVER

JenneferZuniga – De Jong  is geboren in 1978 te Rotterdam. Haar schoolcarrière en jeugd heeft zich afgespeeld in Capelle a/d IJssel. In haar schooltijd is ook de passie voor het schrijven ontstaan. In de basisschoolperiode is de schrijfster in haar ontwaakt en schreef zij al korte verhaaltjes. Toen zij met haar klas aan een lokale schrijfwedstrijd deelnam heeft haar verhaaltje gewonnen en mocht zij dit bij wijze van “hoofdprijs” op de lokale radio (LOC, Lokale Omroep Capelle) zelf komen voorlezen. Dit was in het jaar 1986. De motivatie voor het schrijven werd hierna alleen maar groter.

Naast het schrijven zijn de paarden altijd haar grote passie in het leven geweest en vanaf haar 4e jaar is zij dan ook begonnen met ponyrijden op de plaatselijke manege. Zelfs heeft zij later een Hippische opleiding gevolgd en is fulltime paardrijles gaan geven. Met het ponyteam carrouselrijden van de Capelse Manege is zij als commandante zelfs twee maal Nederlands kampioen geweest in de hoogste deelnemerspoule van het land, namelijk in 2004 en 2006.

Buiten het werk als instructeur heeft zij zich door de jaren heen bekwaamd in het secretaressevak en is in loondienst bij verschillende bedrijven in diverse branches werkzaam geweest . Uiteindelijk is zij op kantoor terecht gekomen bij een internationaal opererende vloerenbedrijf en is aldaar werkzaam geweest als directiesecretaresse. Ook heeft zij toen haar schrijfhobby weer opgepakt en nieuw leven ingeblazen. Toen zij na vele jaren vaste dienst op freelancebasis verder ging, heeft zij haar eerste boek uitgegeven. De liefde voor het vak van directiesecretaresse en de passie voor het schrijven resulteerde in een boekenreeks Secretary Journals, waarvan de eerste drie delen inmiddels zijn uitgegeven.

Uiteindelijk heeft het uitgeven van haar boeken erin geresulteerd dat zij nu eigenaresse is van Uitgeverij Oostland en niet alleen haar eigen boeken, maar ook die van andere auteurs uitgeeft. Ook werkt zij veel samen met diverse schrijverscollectieven en probeert beginnende schrijvers te begeleiden met de eerste voorzichtige stappen op het schrijverspad.